Gmail har lige fået en fantastisk ny funktion, der gør det nemmere at sikkerhedskopiere alle dine billeder

Tech

Gmail har lige fået en fantastisk ny funktion, der gør det nemmere at sikkerhedskopiere alle dine billeder

Google arbejder altid på at gøre sine produkter og tjenester mere strømlinede med både store og små opdateringer, men nogle gange er de mindste opdateringer de mest effektive.

For eksempel tidligere på ugen har virksomheden annonceret i et blogindlæg at der kommer en ny 'Gem til fotos'-knap til Gmail, der giver brugerne mulighed for at gemme vedhæftede billeder i e-mails direkte til Google Fotos. Udrulningen af ​​den nye funktion begyndte officielt onsdag den 26. maj, og alle med en personlig Gmail-konto – ud over Google Workspace-, G Suite Basic- og G Suite Business-kunder – bør se funktionen inden for de næste 15 dage.

Som Google forklarer på sin blog, er meningen med funktionen at frigøre brugere fra at skulle downloade vedhæftede billeder i e-mail-beskeder, før de kan sikkerhedskopiere dem på Google Fotos. Med knappen 'Gem til fotos' kræver sikkerhedskopiering af et billede intet mere end et enkelt klik.

Google siger, at funktionen vil være aktiveret som standard, så hvis du er Gmail-bruger, bør du se knappen 'Gem til billeder' i de kommende dage (hvis den ikke allerede er aktiv på din konto). Når du holder musen over et billede, bør du se knappen nær bunden af ​​billedet ved siden af ​​knappen 'Tilføj til drev'. Du kan også finde indstillingen 'Gem til fotos' i menuen med tre lodrette prikker i øverste højre hjørne af siden, når du forhåndsviser et billede i fuld skærm.

Den eneste store advarsel er, at funktionen kun virker med JPEG-billeder indtil videre. Hvis du får en PNG eller en GIF eller en TIFF, bliver du nødt til at gå den gammeldags rute og downloade filen til din computer, før du kan gøre noget ved den. Så uanset om dit job kræver, at du sender og modtager billeder hele tiden, eller du bare er træt af at skulle downloade hvert billede, som dine forældre sender dig via e-mail, burde denne nye funktion være nyttig for stort set alle med en Google-konto .

Nu er der en anden kommende ændring, som vi bør advare dig om i forhold til denne funktion.Som vi fortalte dig tidligere på måneden, vil alle nye billeder, der uploades til Google Fotos-tjenesten fra den 1. juni 2021, tælle med i de gratis 15 GB lagerplads, der følger med hver Google-konto. Med andre ord, fra nu af og frem til næste tirsdag vil de billeder, som du sikkerhedskopierer til Google Fotos ved hjælp af knappen 'Gem til billeder' ikke tælle med i dit lagerdæksel. Hvis du har nogle dyrebare familiebilleder eller fantastiske feriebilleder, som du ikke er nået til at tage backup af endnu, skal du sørge for at gøre det, før det begynder at tælle mod dine lagergrænser.